____________________________________________________________________

 

Vårresan 2022 till Melia Villaitana Golf Club, Benidorm

Äntligen fick vi möjlighet att åka tillsydligare breddgrader på vår vårresa. Årets resa gick till golfanläggningen Melia Villaitana Golf Club.

Vi var 17st gubbar som hade anmält sig. Fantastiskt intresse. Tyvärr fick Stefan A förhinder i sista stund och kunde inte följa med.

Nio st åkte ner på onsdagen och spelade en inspelningsrunda. Sex st kom ner på torsdag morgon och Per M kom ner från Stockholm efter en middag på slottet med rikets högdjur.

Diddan försökte decimera antalet spelare redan på Landvetter genom att checka in i en annans namn. Han lyckades dock inte med sitt fulspel.

Vädret var perfekt för golf. Sol, 20 ́c och lite vind. Vi hade tur, eftersom det veckorna innan var mycket regn och låga temperaturer i Costa Blanca.

Första dagens spel på huvudbanan Levante bjöd på fantastiska prestationer, framförallt av  Nisse ( -4 ), Håkan ( -3 ) och Ingemar ( -2 ).

Övriga var inte lika jämna utan blandade härliga slag med mindre bra slag. I lagtävlingen tog lag Atletico, med Engel som kapten, initiativet före Real med Lasse som kapten och Sevilla med Kjell som kapten och Barca med Berger som kapten på delad poäng.

Kvällen avslutades på bästa sätt med en bufé middag med hög stämning och glada tillrop.

Andra dagens spel skedde på en knixig, kuperad och vacker bana med par 62. Den hette Poniente. Alla var tvungna att åka bil eftersom ingen av oss hade orkat gå i de branta backarna i det soliga vädret.

Trysberg fick till en fin runda med resultatet 63. Berger och Ingemar presterade också bra med 64. Nisse och Håkan fortsatte att spela bra och fick 65. Imponerand resultat med tanke på banans svårighetsgrad. I lagtävlingen vann Atletico igen med Barca och Sevilla på andra plats. Real hade det tyngre och kom på fjärde plats.

Tredje dagens spel skedde återigen på Levante. Vädret var återigen på sitt bästa humör.

Bästa resultat på denna runda stod Dan för. 68. Imponerande. Ingen var i närheten. Trysberg kom tvåa på 72 och Dick och Berger delade tredjeplatsen på 73.

Därmed kan man summera årets Vårresa:

Vinnare blev Nisse, tvåa blev Ingemar och trea blev Håkan!

Lagtävlingen fick en dramatisk upplösning. Tyvärr kammade Atletico in noll poäng och tappade därmed segern till det starkt spurtande Real.

Barca och Sevilla delade tredje platsen och fick äran att bjuda Real på kvällens middag.

Lasse och Sven