2013 Duff&Topp Matchplay Trophy, 5th edition               

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

originallottning                                                                                            

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Claes - Svenne

Chalmers 20/8

--------------------------

Claes vinner 4/3

 

Semifinalen mellan Svenne och Claes spelades på Chalmers GK en solig sensommarkväll den 20 augusti.

De var 2 taggade golfare som möttes, en ö-bo och en från skogen. Svenne inledde bäst och tog ledningen med 2 upp efter 3 hål. Claes började sedan knappa in och tog 3 raka och sedan efter 8 hål var det lika.

Från hål 9 tog sedan Claes 4 raka och efter det orkade inte Svenne komma igen. Matchen slutade 4-3 tillslut till Claes, efter ganska dåligt spel från båda håll, Claes spelade minst dåligt vilket gjorde att matchen i princip var avgjord efter 14:e hålet, 4 upp.

Båda fick kämpa sig igenom hela matchen. Vi hade i alla fall tur med vädret.

Ha en bra dag!

Claes

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasse - Janne

Forsgården, torsdag 22/8

--------------------------

Janne vinner 5/4

 

Fantastisk eftermiddag med strålande sol, lite vind och upplagt för en rafflande semifinal mellan Lasse och mig.

Än en gång ställdes jag mot en förre detta DTMT segrare. Jag fick 14 slag på Lasse, så jag hoppades ge honom en match. Anders A ringde precis innan start och gav mig ett bra tips:”Janne, tänk på att om Lasse gör par räcker det med att du gör birdie!”

Formen hade inte varit så bra, så jag tog på mig Hatten, tänkte att man får ju ta till dom knep man kan.

Det började bra, bogey för båda på första hålet, och då vann jag ju. Lasse sa, jasså ska det bli en så’n dag, då får jag skärpa mig. Vi delade andra hålet och sedan utjämnade Lasse matchen på 3:e. Jag tänkte att vi har ju i alla fall tur med vädret.

Som ni vet kommer jag ju inte ihåg så bra hål för hål eller vilken bana jag spelar på, men jag spelade väldigt bra med många fina inspel och puttar in på green. På 9:e hålet skulle jag chippa in på green från 20 meter, mitt favoritslag, samtidigt som vi skulle gå igenom. Jag toppade bollen som skrullade iväg och la sig 1 m från hål. Sänkte och gjorde par.

Lasse var inte riktigt glad, han hade spelat bra och låg 2 över par, men jag var 3 upp i matchen.

10: slog jag ut bra, skulle bara chippa in, men det blev en 3 chip + 2 putt. Spelade bra igen 11 och 12 och ledde med 4 när vi kom till 13. Då slog jag ett bra utslag igen, 2m till green. Lasse slog vänster ut i skogen. Lasse lyckades med ett fantastiskt inspel och gjorde till slut bogey, medan jag satte igång att chippa igen ( jag kanske ska träna på detta någon gång). Det blev till slut delat hål. På 14 hade jag inget slag och jag har aldrig gillat det hålet. Inget bra utslag, fick knacka ut den på fairway, men lyckades slå en kanon järn 8 in på green. Lasse hade inte sitt bästa hål, som dessutom avslutades med en mycket ovanlig 3 putt. Lasse tackade för matchen och fattade fortfarande inte varför, jag trodde vi var Dormy.

Det var bara en så’n dag som allt lyckades!

Nu var ju matchen över, så på 15 slog jag bort bollen, ”Det är väl så dags att spela så nu” sa Lasse. Men jag höll ändå ihop det till slutet och avslutade med bogey, birde, par.

Vi hade en fantastisk dag, (i alla fall jag), bra golf, fint väder, vad mer kan man begära?

Tack Lasse, för all support under rundan och för en av mina bästa golfdagar i år.

 

Glad i Hatten!

Vänliga hälsningar

Jan

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------