2018 Duff&Topp Matchplay Trophy, 10th edition                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

final

 

Fredag 28 september, Delsjö GK!

Claes (22) - Jens (9)

Claes vinner 2 up

 

Duff & Topp Matchplay Final 2018

Finalen spelades mellan Claes och Jens, fredagen den 28 september på Delsjö GK. Det var en solig eftermiddag och förutsättningarna för en bra golfdag var jätte bra. Jens som var segerviss, efter att tagit hem touren,  inledde på första hålet med en green träff, Claes lika så. De 2 första hålen delades, det kändes redan då att det skulle bli en jämn match. Hål 3 tog Jens efter ett fint inspel. Hål 4, par 3, delades, hål 5, par 3, tog Claes efter bra green träff medan Jens slog sin boll till vänster om greenen. Hål 6 delades igen efter 2 bra drivar och 2 bra inspel. Hål 7 tog Jens efter att Claes gått i vattenhindret. Hål 8 delades och på hål 9 slog Jens sitt utslag in i skogen till vänster. Efter de första 9 var det lika, Jens hade vunnit 2 och Claes 2 och resten delade.

Hål 10 och 11 tog Claes efter att Jens återigen missat sitt utslag på 10:an, 11:an missade Jens inspelet och hamnade en bit in i skogen på högersidan. Hål 12 försvann Claes boll i tjockruffen och tappade där med ett hål. Hål 13, par 3, delades och hål 14 tog Jens efter ett fint inspel medan Claes hamnade i vänster bunkern, därmed lika igen. Hål 15 tog Claes på par medan Jens missade sitt inspel något och fick bogey. Jens tog snabbt tillbaks på hål 16, efter att Claes missat sitt utslag grovt och det var återigen lika. Nu återstod endast 2 hål, ett par 3 och avslutningshålet par 5. Jens slog sin boll kort om green och Claes till vänster om green. Claes fick in sin boll på green medan Jens duffade något och fick inte in sin boll tillräckligt nära hål och fick en bogey, återigen 1 upp till Claes inför sista hålet.

På väg till 18:e tyckte Jens att vi skulle se vilken bana vi skulle spela om det blev lika, då vi innan start bestämt att det skulle bli omspel vid lika. Det blir inte lika säger Claes för vi får svårt att få ihop en gemensam dag så det måste bli vinst. Båda slår ut på 18:e och ligger alldeles intill varandra, andra slaget var sin spoon återigen alldeles intill varandra, Claes en halv meter framför. Jens får på ett bra slag över högerbunkrarna upp på green förbi flaggan, en lång putt är kvar. Claes får en bra träff som rullar fram sakta mot flaggan betydligt närmare hål än Jens och en uppförs putt medan Jens har en nedförs putt betydligt svårare och längre. Jens sätter sin putt alldeles för kort och nu har Claes 2 puttar för att vinna matchen, först en kort putt för att komma så nära som möjligt och sedan en enkel putt för att vinna matchen, vilket Claes gjorde, 2-0.

När vi gick upp på första tee sa Jens att skulle vara fräckt att ta hem båda titlarna i år och där med vara först med detta, Claes kontrade då med att det kommer inte att hända. Däremot tog Claes sin 3:e titel i Duff & Topp Match play. Det var en riktigt rolig match med en hel del psykningar och skratt även i stridens hetta, tack för en mycket trevlig eftermiddag.

 

//Claes